Що має бути на столі на Великдень - Portal.Lg.Ua:) Украинский портал. Интересные Новости. Цікаві новини. Коротко о самом интересном.
Пользовательского поиска
Portal.Lg.Ua:) Украинский портал. Интересные Новости. Цікаві новини.  Коротко о самом  интересном.
Курс валют

 25,14    27,75    0,38
Облако тегов

Доска объявлений.
Авто из США
Chevrolet (07.05.2019)
Ювелирные украшения
Прочее (19.11.2018)
В Украине продаём облицовочный кирпич «Литос».
Стройматериалы (29.08.2017)


 
= Ad with Photo
RSS-канал

IT-новости
Авто-авиа новости
Игры
Интим
Медицина
Это Интересно
Кулинарная азбука
Мир Моды
Мобильные новости
Музыка, кино
Научные новости
Неопознанное
Новости в мире
Новости в Украине
Про женщин
Про мужчин
Проишествия
Спорт

Все новости
Авторизация
Portal.Lg.Ua:) Украинский портал. Интересные Новости. Цікаві новини. Коротко о самом интересном. © 2020
planeta
Що має бути на столі на Великдень Версия для печати Отправить на e-mail
 Що має бути на столі на Великдень Великдень - головне християнське свято. У цей день на святковий стіл обов'язково ставлять пишні паски, сирну паску, що нагадує піраміду, і, звичайно ж, яскраво розфарбовані яйця.

Паска особливий

6 склянок борошна, 50 г дріжджів, 8-10 яєчних жовтків, по 1 склянці цукрового піску і олії соняшникової, 1,5 склянки молока.

Борошно розведемо в теплому молоці, додамо розведені в теплому молоці дріжджі, сіль за смаком, добре вимісити і поставимо підходити. Жовтки розітріть з цукровим піском, увіллємо в тісто, як слід, вимісимо, увіллємо склянку теплого масла, знову вимісимо і поставимо тісто для підйому. Викласти тісто в приготовані форми, дамо трохи піднятися і поставимо в нагріту духовку. Готову паску можна посипати цукровою пудрою.

Паска царський

1,2 кг борошна, по 200 г цукрового піску і вершкового масла, 10 яєчних жовтків, по 1 склянці молока і вершків, по 100 г родзинок і цукатів. Розведемо в склянці теплого молока дріжджі і поставимо на них густу опару з половини борошна. Коли опара підніметься, введемо в неї розтерті з цукром і вершковим маслом жовтки, додамо решту борошна, вершки, промиті родзинки і подрібнені цукати. Добре вимісити тісто і поставимо підніматися. Потім знову вимісити тісто, наповнимо до половини форми, змащену маслом і посипаною сухарями. Дамо тесту піднятися до 3/4 висоти форм і поставимо в духовку. Паски з такого здобного тіста краще випікати в невеликих формах або каструлях.

Сирна пірамідка

Для приготування паски беруть самий свіжий сир, віджимають його під пресом, щоб видалити зайву вологу. Вершки і сметана мають бути густими. До речі, вершки можна замінити хорошою сметаною. І чим дрібніше ви візьмете цукровий пісок, тим краще виходить паска. Найголовніше - ретельно вимісити саму масу.

Традиційна російська паска зазвичай має форму піраміди з усіченим верхом. Її можна прикрасити цукатами, розрізавши їх на рівні кубики і розклавши на однаковій відстані по чотирьох краях паски зверху до низу. З шкірки апельсина вирізують тонкі смужки, з яких складають дві літери: X. В. чи красивий хрестик.

Великдень проста

1 кг сиру, 4 яєчних жовтки, 1 склянка вершків або сметани, 200 г цукрового піску, 100 г вершкового масла, 100 г родзинок.

Віджатий сир протремо крізь сито, додамо вершки або сметану, жовтки, розтерті до білого кольору з цукровим піском, масло, родзинки. Перемішаємо все якнайкраще, щільно укладемо в форму, накриємо зверху полотняною серветкою, покладемо, гніт, і поставимо в холодильник.

Великдень рожева

1 кг сиру, 3 яйця, 100 г вершкового масла, 1 склянка сметани, 200 г малинового варення, 1/2 склянки цукрового піску.

Віджатий сухий сир з'єднаємо з варенням, додамо цукровий пісок і пропустимо все через сито. Тепер покладемо яйця, м'яке вершкове масло, сметану, добре перемішаємо, перекладемо у форму, накриємо полотняною серветкою і зверху придавимо чим-небудь важким. Варення додасть пасці ніжний колір і аромат свіжої малини.

Різнобарвні яйця

Головна прикраса великоднього столу - майстерно пофарбовані яйця.

Роблять це різними способами. Найчастіше яйця занурюють у лушпиння цибулі. Зараз у продажу з'явилася харчова фарба, за допомогою якої фарбують яйця у всі кольори веселки.

А можна взяти різнокольорові линяють нитки або шматочки тканини, обмотати ними яйця, загорнути їх у марлю, щоб нитки або ганчірочки не розв'язався, залити теплою водою, довести до кипіння і варити 10-15 хвилин. Потім яйця виймають, остуджують, звільняють «з полону» і милуються мармуровим вигадливим малюнком.

Або беруть кілька листочків петрушки, змочують їх водою, приліплюють до шкаралупи, а зверху обмотують линяють шматочком тканини і закріплюють його. Яйця варять 10 -15 хвилин, остуджують і лише після цього знімають тканину. На пофарбованої шкаралупі виходить білий різьблений листочок.

Крім традиційних великодніх страв, до свята готують різні страви, щоб порадувати себе і домочадців у Світлий день Великодня.

Читайте также:

 
< Пред.   След. >
Последние новости

Регистрация доменных имен, хостинг! 

Яндекс.Метрика

Выбор Portal.Lg.Ua - NATO
Ответственность за содержание публикации полностью ложится на источник информации (см.«Сайт Источника. Администрация портала Ukrwebmir Net может не разделять мнение автора.
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ www.femina.com.ua
            пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ       Rambler's Top100       Rambler's Top100      
Copyright © 2006 - 2018
Компания вебдизайна Интернет технологий "Планета-плюс"